Jag kommer liksom aldrig överens med Maj

Han har så rätt.

Han har så rätt.

Sitter på torsdag kväll och funderar på vad jag egentligen kan reflektera över. För att kunna skriva något tänkvärt så måste man ju kunna reflektera och för att kunna reflektera så måste någon form av lugn infinna sig och jag känner mig väldans olugn. Varför känns det så tänker jag, men så kommer jag på orsaken. Det är ju Maj, varken mer eller mindre. Maj är liksom alltid Maj.

Hur man än försöker hantera denna månad så blir den alltid lätt hysterisk på något sätt. Det är som att vintern sitter kvar i en fast det blir sommarvarmt helt plötsligt och allt ska redan vara klart och alla beter sig som  skållade råttor och jag är inget undantag. Vad har hänt sista veckorna egentligen, förutom att jag sitter och för in siffror och fakta om bolag inom de kulturella och kreativa näringarna i dokument (varför låter sådant aldrig kreativt?) ? Jo jag har varit en sväng till el Stockholmo tillsammans med Matz Engman och Fredrik Kallioniemi på Luleå Näringsliv AB och dragits runt av kreatören, spelutvecklaren, författaren och kopplaren  Michael Stenmark. Tack Jenny Sjunneson för kontakten och tack Michael för koppleriet! Det var träffar med framgångrika entreprenörer och företagare inom media samt utbildningssfären.

Stenmark, "kopplaren"

Stenmark, ”kopplaren”

Intressant att notera att alla kände till och var imponerade av norra Sverige och effekten kring Facebooketableringen och Ltu;s marknadsföring (Kampanjen, Great ideas grow better below zero) som varit tapetserad på busskurerna i Stockholm. Och vi beskrev entusiastiskt all fantastisk kompetens som finns här uppe och det är som alltid tänker jag. De framgångsrika är nästan alltid mycket ödmjuka och generösa i sina tips och råd, det är stort. Jag tänker på regissören Akira Kurosawa som sent på ålderns höst blev tillfrågad om hur det kändes att vara så framgångsrik. Han log litegrann och sade sedan efter en stunds eftertanke mycket försiktigt att jo, lite koll hade han kanske vid det här laget, kring hur man kunde göra film.

Just det, i onsdags var jag på Webbdagarna i Luleå och hade äran att lyssna till Niklas Myhr(bördig från Piteå) och han framstod också så där kunnig och genuint intresserad av möten med andra och deras åsikter. Och han säger i sin framtidsspaning att det professionella framöver nog är att vara oprofessionell. Tänk på det ni. Och mitt under webbdagarna så går ett ljus upp för mig. Det har ju blivit coolt att sitta i kundtjänst/service/infocenter, fast nu för tiden heter det förstås något trendigare. De är ju dagens Kungar och Drottningar på Sociala Medier och de handplockas för sin kommunikativa och sociala förmåga. Cecilia på SEB berättar ett exempel, när en kund frågat om banklån  för en bil, så fick de snabbt ett korrekt  svar som avslutades med att den som svarat även hoppas att kunden har tänkt köra nedkabbat (dvs om kunden skrivit ngt om soligt väder i mailet). Ledningen hade lite svårt att förstå den personligheten/tonen och att man kunde skicka smileys i sina kundsvar men till slut infann sig en viss förståelse från ledningshåll.

och träningen är försummad, varför händer det alltid i Maj?

och träningen är försummad, varför händer det alltid i Maj?

Niklas Myhr siar om framtiden

Niklas Myhr siar om framtiden

Supportteamet för Creative Nodes

Supportteamet för Creative Nodes

Personlighet är nyckeln till dagens sälj och de får man inte genom en kurs bara. Och så lyssnar jag på en ung kvinna som jobbar med online/webbredaktion på Scandic Hotel centralt och som är ruggigt och roligt generös med alla felaktigheter de gjort.  Och hur har jag själv egentligen varit denna vecka?  Hur personlig, generös, ödmjuk, öppen och tacksam har jag varit? Jag tänker på mina projektfinansiärer som var på besök igår. Tackade jag dem ordentligt, glömde jag någon och vad glömde jag ta upp? och tackade jag Sten-Anders på Almi Nord som generöst delat sin kunskap till mig som nybliven styrelsemedlem i Almi Nord.

Hmm…Har jag försummat något eller kanske viktigare,  någon? Det är svårt att ha koll, att minnas. Det har varit tämligen många möten och för lite kontorsadministration (what a surprise) och nej jag har inte svarat när jag sett att den där stackars försäljaren ringt igen för 45:e gången under den här veckan också (egentligen borde jag ju berömma honom för hans tålamod ). Jag har köpt en blomma till min snälla granne som bitvis fungerar som min privatchaufför, men glömt att gå över med den.

Sten-Anders på Almi Nord lär ut...

Sten-Anders på Almi Nord lär ut…

Min son har bett om hjälp med en text i skolan och jag har sagt – inte nu, vänta en stund och han har svarat – Ha ha ditt vanligaste svar. Lite trött på mig själv reste jag mig igår natt och gick fram till till ”20 Ways to Get Good Karma” av Dalai Lama (och jag slås av att jag missat att läsa råden under hela Maj) Råd 10 lyder  – Remember that silence is sometimes the best answer. I morgon ska jag vara tyst, alldeles tyst tänker jag när jag går och försöker sova med huvudet surrandes. Så vaknar jag idag fredag och tittar ut. Det är snöblandat regn och man kan hålla sig för skratt men vet ni vad? Det är i alla fall inte Maj längre!

Grannens blomma

Grannens blomma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s