Världens bästa hus är på G

Våren 2013 blev rapporten En ny näring växer fram klar. Nu arbetar jag på uppdrag av Luleå Näringsliv med att förverkliga den viktigaste slutsatsen som är att skapa en ny kreativ mötesplats i centrala Luleå. Målet är att på två till tre års sikt ha skapat ett hus som bubblar av kreativitet och där framtidens upplevelser, produkter och tjänster utvecklas för den globala marknaden. IMG_1632

Men innan dess ska det skapas en mötesplats i mindre skala. Planen är att ha detta igång i början av 2014. Här ska professionella bolag inom de kreativa näringarna sitta. Men det ska även finnas en mötesplats för unga kreatörer som ännu inte är etablerade men som vill bli det. Det ska också finnas ett labb och testarena där olika branscher kan mötas och testa olika saker. Här ska också privata och offentliga aktörer kunna mötas.

Det är mycket som ska ske på kort tid för att göra verklighet av planerna. Jag brukar uttrycka det som att jag jobbar med saker som ännu inte är men som ska bli, när någon frågar. För mig och många andra är det tämligen solklart att det på lite sikt ska bli ett kreativt hus i centrala Luleå som ska vara ”världens bästa” (jag vet livsfarligt uttryck men jag måste bara skriva det) där alla som vill ska mötas, visa upp sig och göra saker tillsammans. Det ska bli ett härligt bultande hjärta i den regionala utvecklingen. Vi ses och hörs 🙂

stinanamn

4 tankar om “Världens bästa hus är på G

  1. Lycka till hälsar Ulf , är i S-holm nationellt branschråd media idag på Journalistförbundet.

    Ulf Johansson
    Arbetsförmedlare
    Arbetsförmedlingen | Kultur Media Nord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s