Business Lab och SUPande i Varberg

Varberg levererar

Varberg levererar

Rackarns vilken dag det har varit i Varberg. Har spenderat den tillsammans med folk från hela Sverige som arbetar med att utveckla de kulturella och kreativa näringarna (KKN). Här fanns folk från Åre, Hultsfred, Göteborg, Kungsbacka, Halmstad, Stockholm och så jag från Luleå och Lisa Helmér från Piteå. Det är organisationen CRED som arrangerade en praktisk dag och som också varit med och skrivit boken TODO  som är en verktygslåda för de kulturella och kreativa näringarna. Vi jobbade praktiskt under dagen genom CRED Business Lab. Det är en metod som är en slags ”snabbverkstad” där man under ett par timmar arbetar med egna företagare inom KKN, för att hjälpa dem att hitta nya affärer.

Intensivt tänk och skrivjobb

Intensivt tänk och skrivjobb

En enkel och effektiv metod som levererade ett färdigt resultat att ta med hem för den företagare som jag och min grupp satt ”tänderna i”. Men allra mest imponerad blir jag över att se hur olika organisationer, myndigheter och företag arbetar ihop i Varberg. Man har utvecklat destination Varberg, som är känd sedan länge för sina kurortsanläggningar till något nytt genom begreppet Coastal Culture. Man har utvecklat den kultur som vuxit sig allt starkare kring actionsport och surfing och tagit det till en helt ny nivå. Startåret 2011 kom 10.000 besökare till Varberg, året därpå 16.000. I år hade man en paus men nu hårdsatsar man den 23-15 maj 2014.

Med livet som insats ;)

Med livet som insats 😉

Innan jag drar hemåt fullastad med metoder och lätt havsdoftande inspiration kände jag mig ”tvungen” att testa en vattensport. Testade SUP, Stand Up Paddling. Havet stormade nått fasansfullt, jag paddlade ut sicksackandes mellan gigantiska brännmaneter, krockade våldsamt med en annan SUP:are och simmade för mitt liv ett par timmar innan jag slutligen nådde land. Sen tiggde jag och bad om att bli fotograferad så att bilden skulle kunna bekräfta min story. Tack Anna, Anders, Linda och Lovisorna på CRED för massor av kunskap och inspiration. Nu bär det av hemåt och jag är mer än någonsin övertygad om att vi uppe i norr också kan enas och arbeta tillsammans för bästa möjliga utveckling av de kreativa näringarna.stinanamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s