Luleå får en ny kreativ mötesplats

Ibland händer det faktiskt. Luleå har ”blivit med en ny kreativ mötesplats”.

Kreativ mötesplats

Det har varit en lång ”graviditet”. Jag har mer eller mindre jobbat med att få den på plats ändå sedan 2009 men av många långa och korta anledningar så tog det till 2014 innan tiden var mogen. Jag har funderat mycket  över varför en så till synes självklar idé tagit så lång tid att förverkliga och vad man kan lära sig av den processen. Vad behövs göras så att fredagens idéer kan bli verkstad på måndag?

I dag vet jag svaret och det är att skapa en kreativ mötesplats. En ung man jag känner uttryckte det så här – Skapa ett ställe där folk som vill göra saker kan få det gjort med andra som också vill. Så enkelt och så svårt är det, varken mer eller mindre.

Innovation och kreativitet stiger upp där folk möts, nöts och blöts. Man måste bara tordas släppa taget och lita på att människor hittar varandra och att nya idéer, planer, projekt, produkter, tjänster och upplevelser frodas där det är högt i tak och låga trösklar.

Nu drar jag igång denna blogg igen i hopp om att kunna visa upp det nya Luleå och den nya regionen, där den nya kreativa mötesplatsen kommer att bli en viktig kugge tillsammans med andra ”kuggar” som vill få saker gjorda.

Många har idag delat nyheten att Norrbotten nu har den största inflyttningen på 40 år. Det tar jag som ett tecken på att framtiden redan är här. Nu kör vi och ser till att vi märks, syns och hörs!

stinanamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s