Art + Data + perfekt timing

I wish I had a Matrix-kabel 😉 Är i Malmö på den årligt arrangerade ”the Conference”. I år har man inte sjösatt eventet under en samlande rubrik men om jag stjäl ett par föreläsningsrubriker  och pusslar ihop dem så får ni en uppfattning om den röda tråden ”Making sense of new technologies for humanity”. Precis som i Austin på konferensen South by Southwest är rekommendationen att göra mer och samtidigt reflektera. Inte tro att man kan tänka färdigt först, får då händer det på tok för lite.

Unknown-3Molly Crabapple, konstnär inleder med en session om hur hennes sketch-bok räddade livet på henne och har fört henne runt världen bl. a till Guantanamo, krigshärdar osv. Om konstnärens möjlighet att belysa svåra frågor på ett annat sätt än fotografer och journalister. Brilliant och uppfordrande.

Under rubriken ”Prototyping everything” berättar Mazakazu Takasu, från TeamLabs, Singapore om deras arbete. De har bl.a byggt ett virtuellt stort akvarium med barn och vi får se de 8 prototyperna som de fixade under 2 månaders jobb.  Unknown-2

UnknownJuliana Rotich berättar om organisation Ushahidi och hur de bygger databaser med hjälp av allmänheten och visualiserar detta för att visa och kunna lösa problem, tex vid oljeutsläppet i mexikanska golfen osv.

Och hemma i Luleå så tar Luleå Kommun idag beslutet att gå in och delfinansiera projektet ”Art+Data” som är initierat av bolaget Love at Work och som ska samarbeta med Creative Nodes projektet.

Skärmavbild 2014-08-19 kl. 20.10.35Och jag är så stolt, för timingen. Nu har vi chansen att lägga Luleå och Norrbotten i framkanten på utvecklingen. Det som som ska göras på kort och lite längre sikt i Art+Data projektet är precis det alla på Malmökonferensen pratar om  ”Making sense of new technologies for humanity”.

Den 18:e september blir det en stor Webcast och Innovation Do tank i Luleå då vi diskuterar hur ni alla ser på er själva, era bolag och framtiden och då ska vi förstås också diskutera Art+Data projektet. Mer info kommer men boka gärna 12-16 den dagen så vi får tänka tillsammans. Och så det bästa. Det behövs ingen Matrix-kabel för ni kan gå in på The Conference sida och titta på föreläsningarna i efterhand eller direkt. Jag finns på plats i Malmö i morgon men ni kan vara med via nätet, missa inte detta! 🙂

stinanamn

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s