Creative Talks 4 december

Den 4 december blir en dag vikt åt framtiden i Luleå och regionen med hjälp av de kreativa näringarna, i restaurangen på Savoy Hotel, Luleå under namnet ”Creative Talks”.

Kom 4 december!

Kom 4 december!

Dagen skulle också kunna heta ”Från sköna visioner till konkreta affärer”. Världen är i dag digital, mobil och global. Hur kan vi nyttja det och stärka våra bolag, vårt näringsliv och vår region? Kan högteknologisk basindustri, serverhalls-industri och kreativa näringar tillsammans skapa det nya Norrbotten?

Jag, Cecilia Hyrén och Rickard Hellgren, Evado har ägnat ett par dagar åt att prata med några av de bolag som arbetar inom de kreativa näringarna. Vi har bett dem formulera sina egna utmaningar och visioner men även bett dem beskriva sin roll i allas vårt bidrag till samhället vi lever i.  Det har blivit bra samtal om branschråd, Luleå/Austin-avtal, spelstrategier, ledarskap, holistiska perspektiv, samhällsplanering, samverkan, upphandling, genus, mångfald, innovationer, kluster, det digitala skiftet, inkludering och exkludering, mod, utmaningar, teknik, marknad mm.

Nu smälter vi ned detta till konkreta förslag och utmaningar som vi kommer att lyfta den 4 december. Den dagen startar vi med en Key-note föreläsning på temat ”Innovativa möjligheter i en digital och global värld” med Mikael Ahlström. Sen blir diskussion utifrån det material bolagen bidragit med och dialog med dem och många fler bolag hoppas vi. På plats kommer  vi också att ha kommunalråd, Luleå Näringsliv och ett par andra ännu hemliga gäster. För er som inte har möjlighet att vara på plats men ändå vill hänga med,  kommer vi att göra en inspelning, som kan ses i efterhand.

Och framförallt så ser vi den här dagen som ett avstamp in i framtiden med fortsatta aktiviteter framöver där alla behövs och kan bidra till utvecklingen. Kort sagt handlar det om hur vi skapar konkreta affärer från sköna visioner.

Så boka in 4 december kl. 10-16 

Program och anmälan

KEY-NOTE SPEAKER och AUSTIN WORKSHOP LEDARE

Mikael Ahlström är VD för bolagsgruppen Sprout Park med den digitala byrån Britny, filmproduktionsbolaget DFM samt de kreativa kontorshotellen The Park och SUP46. Han är delägare och styrelsemedlem i den digitala mediaskolan Hyper Island och även styrelseledamot i Transportstyrelsen. Mikael har lång erfarenhet av internetutvecklingsprojekt och affärsutveckling i digitala medier och har föreläst för och arbetat med ledningsgrupper inom företag världen runt så som IKEA, TUI Group, Trygghetsrådet, Teknikföretagen, Adecco, KLM, Nike, Aftonbladet och som rådgivare till Regeringskansliet.

MEDVERKANDE AUSTIN WORKSHOP
Niklas Wass är inspiratör och föreläsare med många projekt och brett nätverk i Austin. Niklas driver kommunikationsbyrån Wass group med hemort i Dalarna, men är ofta på plats i Texas. Han har stor erfarenhet av hur affärer skapas och genomförs.
Troy Campbell grundade The House of Songs i Austin. Ett hus och projekt för låtskrivare som idag har deltagare från åtta länder. Troy har en lång karriär som musiker, producent och delägare i filmbolag. Han arbetar nu som musikkonsult för Warner Brothers och producerar varje år konserter under SxSW-festivalen.
Niklas Wass

Niklas Wass

Troy Campbell

Troy Campbell

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s